Gå till innehåll
Norrbärke Skidklubb Alpin
Norrbärke Skidklubb Alpin

Praktisk information kring tävlingar

Anmälan
Anmälan till tävlingarna görs av deltagarna själva. Information lämnas av tränarna inför respektive tävling.

Avgift och liftkort
Utöver startavgift måste samtliga tävlande lösa liftkort på plats. Klubben ersätter såväl tävlingsavgift som liftkort på tävlingsdagen.

En förutsättning för att klubben ska ersätta kostnaderna är att
förälder/ vårdnadshavare/annan vuxen är aktiv och hjälper till att driva föreningen, dvs delta på arbetsdagar, lägga snö, stå i liften, hjälpa till på träningar och tävlingar etc.

Länk till ersättningsregler.

På tävlingsdagen
Dags för tävling! Dagen startar med att tävlande på plats hämtar nummerlapp samt betalar liftkort. Om förälder är med på skidor behöver liftkort lösas även för förälder.

Innan tävlingen startar sker genomåk/besiktning. Exakta tider lämnas för varje tävling. Vi träffas på start 5 minuter innan besiktningstidens början för att tillsammans genomföra genomåk/besiktning av tävlingsbanan.

Vissa tävlingar medger att tävlande byter till tävlingsskidor på start. Om tävlande vill byta skidor på start krävs antingen att förälder åker med upp med skidorna, alternativt att den tävlande själv transporterar upp skidorna till start. Tränarna har inte möjlighet att transportera skidor för samtliga startande.

Om tävling sker i fartdräkt är det bra om föräldrar kan vara med på skidor för att transportera ned överdragsjackor till målfållan.

Uppvärmning inför tävling

Publicerad: 2022-10-22

Senast uppdaterad: 2023-01-26

Författare: Jenny Stridsman

Senast ändrad av: Jenny Stridsman

Sponsorer